martes, 14 de enero de 2014

Estils De Direcció .

Autocràtic

L'estil de lideratge autocràtic permet als administradors prendre decisions en solitari sense l'opinió dels altres Els administradors tenen plena autoritat i imposen la seva voluntat als empleats . Ningú qüestiona les decisions dels líders autocràtics. Aquest tipus d'estil de lideratge beneficia els empleats que requereixen una estreta supervisió.

Participatiu

Sovint anomenat l'estil de lideratge democràtic , el lideratge participatiu valora l'aportació dels membres de l'equip i els companys , però la responsabilitat de prendre la decisió final recau en el líder participatiu . El lideratge participatiu augmenta la moral dels empleats perquè els empleats fan contribucions al procés de presa de decisions. Quan una empresa necessita fer canvis dins l'organització , l'estil de lideratge participatiu ajuda als empleats a acceptar els canvis amb facilitat , ja que juguen un paper en el procés .

Transaccional

Els administradors que utilitzen l'estil de lideratge transaccional reben certes tasques per realitzar i ofereixen recompenses o càstigs als membres de l'equip amb base en els resultats de rendiment . Els administradors i membres dels equips estableixen metes predeterminades junts , i els empleats acorden seguir la direcció i el lideratge del gerent per aconseguir aquestes metes. El gerent té poder per revisar els resultats i la capacitat d'entrenar o corregir els empleats quan els membres de l'equip no compleixen amb els objectius .

Transformacional


L'estil de lideratge transformacional depèn dels nivells alts de comunicació de l'administració per complir amb les metes . Els líders motiven als empleats i milloren la productivitat i l'eficiència a través de la comunicació i la visibilitat . Aquest estil de lideratge requereix la participació de l'administració per complir amb les metes . Els líders es centren en el quadre gran dins d'una organització i deleguen tasques més petites a l'equip per aconseguir les metes .

No hay comentarios:

Publicar un comentario